OppegårdPremiumTriatlon

Triatlonkomét satser mot verdenstoppen

Da Jon Breivold i fjor gikk helt til topps i Norseman Xtreme Triathlon, oppnådde han en guttedrøm. Nå tar han det et steg videre. Med fersk hovedsponsor satser Jon nå profesjonelt på idretten med mål om å nå verdenstoppen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


Vi har tidligere skrevet om den tidligere syklisten fra Greverud, som etter at han noe motvillig la opp sykkelkarrieren etter 2019-sesongen, har hatt en bemerkelsesverdig karriere i triatlon. Riktignok hadde han lenge drømt om å få delta i verdens hardeste triatlon, Norseman, med ambisjoner om å gjøre det bra. Men da han parkerte sykkelen var planen å konsentrere seg fullt om studiene på NTNU i Trondheim.

Jon har imidlertid alltid vært aktiv innen idrett. Våren 2020 holdt han formen ved like blant annet med løping, og han prøvde seg i flere mosjonsløp. Tiden 1.11.29 i debuten på halvmaraton viste at han utvilsomt hadde et talent også her.

ALLSIDIG: Jon Breivold stilte på flere mosjonsløp i 2020 og viste særdeles lovende takter også i løpingen.
Foto: Bjørn Hytjanstorp.

Svømming hadde han imidlertid aldri drevet med, så at Breivold bare halvannet år senere skulle stå både som vinner av Norseman og nå med fersk sponsorkontrakt som gjør at han kan leve ut den nye idrettsdrømmen i flere år fremover, det hadde han aldri sett for seg. 

– Nei, det var ikke i mine villeste tanker, forteller Jon til Sportsmanden da vi ringer for å gratulere med sponsorkontrakten og høre om den videre satsingen. 

Nye dører åpnes

For det er ikke bare innen idretten at Jon Breivold er strukturert og står på. Han har helt siden sykkelsatsingen startet i 2016 hatt en tilrettelagt studieprogresjon i masterprogrammet for bygg- og miljøteknikk, og de to siste somrene har han jobbet i selskapet Insenti i prosjektadministrasjonen på et stort bolig- næringsprosjekt på Lørenskog. Selskapet er så fornøyd med innsatsen også på dette området, at de nå har gitt Breivold en sponsorkontrakt som gjør det mulig å satse enda mer på sin nye idrettsgren. Og ambisjonene er store! 

– Å få inn Insenti som hovedsponsor betyr at jeg kan vie enda mer tid til å utvikle meg videre som triatlet. Dette innebærer at jeg kan optimalisere trening, utstyr og konkurranser slik at jeg kan ta ytterliggere steg mot verdenstoppen, forteller Breivold.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
HOVEDSPONSOR: Jon Breivold er veldig glad for at Insenti og daglig leder Bjørn Grepperud gjør det mulig å satse for fullt mot verdenstoppen.

For det er litt av en kométkarriere Oppegårds desidert beste triatlet har hatt.

Det var mange i triatlonkretser som sperret opp øynene da den helt ukjente og useedete Jon Breivold fra Greverud debuterte i triatlon sensommeren 2020. I sin aller første konkurranse valgte han å gå rett på selveste Ironman-distansen, som består av 3800 meter svømming, 180 kilometer sykling og avsluttes med å løpe maraton på 42,2 kilometer. Breivold vant sensasjonelt i debuten i Ironman Tallin, og det på en tid som kun tre nordmenn noensinne hadde gjort raskere. 

Dermed åpnet det seg også en mulighet til å få delta i Norseman året etterpå. Som kjent ble det seier på første forsøk også der og en drøm som gikk i oppfyllelse i det som trolig var tidenes tøffeste Norseman.

– Helt ubeskrivelig følelse å ta seieren i Norseman i debuten. Måtte grave langt ned i kjelleren og forbi, og det var mye lidelse den siste biten. Jeg har aldri hatt en sånn følelse etter å ha kommet i mål etter en konkurranse, fortalte en følelsesladet Breivold til Sportsmanden litt senere.

GUTTEDRØMMEN: Jon Breivold forserer de siste meterne til Gaustatoppen som vinner av Norseman Xtreme Triathlon i debuten i 2021.
Foto: Jørund Vala

Mål om VM deltakelse

Og selv om Norseman kostet mye krefter og resten av sesongen i fjor ikke gikk helt på skinner, så ga det også mersmak. Jon Breivold trener nå rundt 20 timer i uken og når han nå får muligheten til å satse enda mer også økonomisk, er det høye mål 26-åringen har satt seg foran årets sesong.

– Øverst står kvalifisering til VM i Ironman 70.3 (halvdistanse) i St. George i slutten av oktober. For å klare det må jeg bli blant de to eller tre beste som ikke allerede er kvalifisert i en tilsvarende konkurranse. Videre er målet å gjenta bedriften fra i fjor – å vinne Norseman. Hvis forholdene ligger til rette for det, er målet å sette ny løyperekord. På lengre sikt er kvalifisering til VM i Ironman på Hawaii et mål.

Joda, det svinger skikkelig i norsk triatlon om dagen. Med et ferskt olympisk gull i bagasjen satt Kristian Blummenfelt i høst også verdensrekord på Ironman noen måneder senere. Jon Breivold har ikke ambisjoner om å slå de ekstremt godt trente landslagsgutta, men håper at han innen et par år kan være blant de 20 beste proffene i verden på Ironman. Ikke verst for en som trappet ned idrettskarrieren sin for vel to år siden.


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -