KarusellerStomperudkarusellenTerrengløp

Raske veteraner vant i Stomperudkarusellen

Veteranene Håkon Hjemly og Silje Christiansen vant det tredje av fire løp i Stomperudkarusellen 2024.

Håkon Helge Hjemly bor i Sørumsand og er godt kjent i skogsområdene fra Lørenfallet stadion, der start og mål for den snaue seks kilometer lange terrengrunden «Lysløypa» går. Nok en gang måtte den yngre garde vike for 54-åringen, som selv var overrasket over at det gikk så bra etter 43 kilomenter i beina fra søndagens langtur i Fet-marka. Vinnertiden ble 22:23, noe som gir en gjennomsnittlig kilometertid på 03:43. Meget raskt i en terrengløype, selv om det er relativt lett terreng og de første og siste 5-600 meterne går på asfalt. Anders Horvei fra Gjerdrum IL ble toer totalt og vant klasse M17-34 år på 22:45, mens klassevinner i M40-44 år, Ole Delerud fra Blaker IL, ble treer totalt på 23:11. Vi tar også med at fjerde raskest av gutta var unge Jens Midling-Hansen, som med den gode tiden 23:33 vant klasse G13-14 år.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Supermosjonist eller superveteran? Håkon Hjemly imponerte igjen.

På kvinnesiden ville ikke Silje Christiansen være noe dårligere. Som Hjemly er hun også flerfoldig vinner i Stomperudkarusellen. 49-åringen fra Driv IL i Enebakkk var veldig fornøyd og litt overrasket hun også over eget løp. Med tiden 23:52 forsvarte hun seieren fra i fjor og forbedret egen tid med hele 36 sekunder. Lokale Thea Haug, som løper for Romerike Politiidrettslag og som også har vunnet her tidligere, var 20 sekunder bak på 24:11, til seier i klasse K40-44 år, med Johanna Hagen fra Haga IF, vinner av årets første løp i «Bingenrunden» som nummer tre og klassevinner i K35-39 år på 25:37, mens Tone Fløttum tok fjerdeplassen totalt og andreplassen i K45-49 år på 27:20.

De fire raskeste damene samlet på ett brett før start. Silje Christiansen (415), Thea Haug (546), Tone Fløttum (477) og Johanna Hagen (448) ser alle temmelig avslappet ut ett minutt før startskuddet smeller.

Spente løpere før start

.
Vinnerne hylles

Romerike Runners Team stilte som vanlig med en fyldig og fin tropp, her samlet på ett brett etter fullført løp.
Godt å stilne tørsten og slå av en prat med andre løpere etterpå.

Arrangøren Sørum IL gjennomførte på nytt et prikkfritt og koselig arrangement, der de deltakerne som har fullført tre løp kunne hente den populære Stomperud-koppen etterpå. Arrangementsansvarlig Øivind Dahl var meget godt fornøyd med årets deltakelse, med vel 180 påmeldte totalt i karusellen og i enkeltløp. Etter storhetstiden på 80-tallet da det på det meste var over 500 deltakere, sank interessen dramatisk i flere år. Med stadig færre påmeldte, ble det faktisk vurdert å legge ned hele karusellen. Ett år ble det bestemt at dersom det ble under 100 deltakere, ville Stomperudkarusellen avlyses og legges ned. Det året endte det med akkurat 100 påmeldte og Stomperudkarusellen bestod med et nødskrik!

Godt er det, og de siste årene har det igjen vært gradvis økende interesse. Den gamle storløperen Øivind Dahl har trukket mye i trådene, men han kunne nå gledesstrålende fortelle at nye krefter er i ferd med å ta over stafettpinnen. Han hadde derfor «degradert» seg selv til driftssjef, mens andre var i opplæring for å ta over ansvaret. Så da er det bare å håpe på nye 44 år med Stomperudkarusellen!

Løp Stomperudkarusellen for 40.gang!

Det siste løpet i karusellen går tirsdag 3.september og er den spesielle og tradisjonsrike 800-meteren på rødgrusen på Lørenfallet stadion.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Resultater Stomperudkarusellens 3.løp 2024, 6 km terrengløp

Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.