ArrangementFollo

God stemning og blide løpere i Sportsmandens Skiløp

Den første utgaven av Sportsmandens Skiløp fikk gode skussmål av deltakerne. Vel 50 løpere koste seg i sola i Ski, etter mye regnvær de siste dagene, og løpegleden var stor, som mange av bildene viser. En kraftig vind gjorde at forholdene ikke var helt optimale, men det var likevel flere som satt ny personlig rekord eller løp opp mot sitt beste i de raske løypene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Tilbake etter langvarig skade med seier

På 5 kilometer ble det totalseier til Anette Killerud Ødegård fra Sk Vidar. Hun har slitt med en langvarig skade og løp sitt første løp på ett års tid. Anette var godt fornøyd med 18:22, som var en grei start på sitt lille comeback. Dermed slo hun også alle gutta! Team Sportsmandens Roar Tomter var nummer to over mål til seier i herreklassen med 18:43, mens Silje Christiansen fra Driv IL ble nest best av damene og tredje best totalt. Silje løp på 18:51, og selv om hun kun var 9 sekunder bak pers, så var hun ikke helt fornøyd med disponeringen av løpet. Trolig kostet det litt for mye å følge vinneren til vending etter 2,5 km, så returen på de litt «falske flatene» tilbake til mål ble tøff for damen som nylig vant det tredje løpet i Stomperudkarusellen.

Solid comeback med seier etter langvarig skadeopphold for Anette Killerud Ødegård.
Roar Tomter avanserte til andreplass på siste del av løpet, og tok seieren i herreklassen.
Silje Christiansen satset litt for friskt og fulgte vinneren til vending. Likevel var hun kun 9 sekunder fra persen.

To lokale menn fulgte på de to neste plassene; Douglas Wilson fra Ski IL løp på 20:39 og Jan Billy Aas fra Kråkstad IL og Team Sportsmanden kom i mål på 21:18. Hyggelig å se Jan Billy tilbake med startnummer på brystet.

Tredje beste dame var Siri Bergfald fra Ski. Hun slo like godt til med ny pers på 21:49 og var strålende fornøyd etter løpet.

Vi må også trekke frem den tøffe duellen i klasse M70-74 år, med to mann på 24-tallet! Ernst Herlof Kristiansen fra Oppegård IL trakk det lengste strået med 24:23, men Helge Horn fra Ski var ikke langt bak med 24:40.

Siri Bergfald kunne juble for ny pers og tredjeplass av damene på 5 km.

Simen Aasgaard Øien og Irena Jalinciute vant 10 km

På den doble distansen stilte 31 løpere til start (forsidebildet). Det ble en forholdsvis klar seier til Simen Aasgaard Øien som løp for et team med det klingende navnet HurraKara! Vinnertiden ble 37:41, som var årsbeste. Kampen om andreplassen var adskillig hardere. Til slutt var det Fredrik Bjerke fra Spydeberg IL og Slitusprinterne som vant den duellen med 39:29, foran Jørn Espen Nilsen som ble treer på 39:40, mens Carl-Martin Nymark og Finn Petter Koldevin Andresen heller ikke var langt bak på henholdsvis 39:47 og 39:52.

– Ja, jeg vant, overraskende nok. Vinden var tung i dag, men ut fra start så følte jeg meg veldig bra. Så fikk jeg kanskje litt hammeren på egen hånd fordi jeg la ut litt for fort, fortalte Simen Øien til vår mann Mads Østvang på Synergystanden etterpå. Alle deltakerne fikk tilbud om en gratis rødbeteshot før start, og Simen var en av mange som fikk en god erfaring med dette. På spørsmål om han kunne tenke seg å prøve Synergy sine beets igjen senere, svarte han: –Ja, det tenker jeg. Gode greier! (Flere erfaringene med dette kommer i eget innlegg her).

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Mads Østvang blandet rødbetedrikker til alle som ville ha før løpet. En av dem var Ole Martin Gunvaldsen, som perset med flere minutter. Mads forteller: –En morsom episode var en person som jeg snakket med rett etter at han kom i mål. Jeg spurte han om hvordan det hadde gått, og han sa at det hadde vært en tung dag på jobben. Jeg spurte han da om han var en av de som ikke hadde tatt Beets og han sa ta han ikke tok sjansen på å ta et nytt produkt rett før et løp. En annen person som kom inn samtidig hørte dette og ropte til han: «Det burde du har gjort!»
Du finner link til rødbetene her.

Vinner av kvinneklassen ble litauiske Irena Jalinciute på tiden 43:18, med Ellen Norum Schultz (som perset med 45:38) og Marte Ramsfjell (45:59) som en god nummer to og tre.

Simen Aasgaard Øien løper mot mål som vinner av 10 km.

Irena Jalinciute stormer mot mål til seier i kvinneklassen.
Frisk spurt mellom Kjell Arne Hardy og Sigbjørn Eikje, der førstnevnte er sekundet foran i mål på 40:35.

Jubel og ros fra løperne

Det var mye løpeglede å se i Ski, med fornøyde mosjonister som klarte sine egne målsettinger. Flere satt også ny pers. Vi har allerede nevnt Siri Bergfald på 5 km. I tillegg ble det i hvert fall pers på Helene Nesvik på 5 km, og på Carl-Martin Nymark, Ellen Norum Schultz og Ole Martin Gunvaldsen på 10 km.

Vi fikk gledelig nok også mange lovord om arrangementet etterpå, og både deltakerne og noen tilskuere så virkelig ut til å kose seg i det fine været.

Silje Christiansen var en av dem som roste arrangementet og koste seg i Ski denne søndagen.
– Sånne løp liker jeg, det er mye koseligere enn de store løpene, uttalte hun, før hun dro hjem til Ytre Enebakk sammen med datteren, som løp 10 km. 

Her et knippe med andre løpere som også så ut til å ha en fin opplevelse i Sportsmandens Skiløp.

Jannicke Almenning fra den nye løpegruppen She Sprint Løpeklubb sprinter over mål på 49:03 til fjerdeplass av damene.
Heidi Stensdatter Coard fra Nordre Follo Bedriftsidrettslag jubler for fullført løp på 49:19 og femteplass.
Ole Martin Gunvaldsen løper jublende over mål på solid ny pers 50:37….
…oppildnet av heiarop fra barna, som var stolte over at faren ga alt.
Carl-Martin Nymark kom bort og takket for et fint arrangement. Ny pers på 39:47 og fjerdeplass lar seg høre!

En annen som koste seg var Kim Einar Tingvold. Han er nærmeste nabo til startområdet og lurte på hva det var som foregikk. Det var endte med at han spontant meldte seg på 10 kilometeren, som han fullførte i fin stil til 44:46.

– Når blir neste løp, spurte han etterpå, og Tingvold tilbød seg også å hjelpe til ved neste anledning. Det er viktig med fornøyde naboer, og selv om vi har prøvd å markedsføre løpet lokalt, er det nok mange som ikke hadde hørt om dette arrangementet.

For Kim Einar Tingvold ble søndagen helt annerledes enn han hadde sett for seg. Men den nærmeste naboen til startstreken var veldig begeistret.
Arnstein Andreassen gir tommel opp for Sportsmandens Skiløp og for egen innsats, etter å ha overrasket seg selv med å komme under 30 minutter med god margin med tiden 29:20.

Av mer langveisfarende deltakere var alltid blide Connie Schneider og Jo-Are Stubmo, som hadde tatt turen helt fra Kongsberg og Hokksund for å løpe Xtep 10ern i Sportsmandens Skiløp, og som var blant de siste som dro fra Ski denne søndagen.

Connie Schneider i rødt løpeantrekk og Jo-Are Stubmo i oransje var de mest langveisfarende. Her sammen med tre andre svært blide løpere, det lokale trekløveret Siri Bergfald, Tonje Lund og Thomas Diedrichsen. Alle vinnerne og en heldig løper (annonseres på Instagram) får for øvrig kr 1000 i rabattkort hos Xtep Nordic.

Racedays.run med den dyktige løperen Magnus Warvik i spissen loset tidtakingen trygt i havn. Racedays.run er mer enn bare tidtaking, med terminliste, egen profil og mange spennende funksjoner på hjemmesiden Racedays.run.

Flere bilder fra løpet på Sportsmanden sin Facebookside.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no 

Takk for oppmøtet, alle sammen!

Resultater Sportsmandens Skiløp, 25.08.2024

Reportasjen oppdateres med flere bilder

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.