KosttilskuddPerseløpet

Hele 29 av 76 deltakere perset i Perseløpet

Perseløpet lever stadig opp til navnet sitt. På søndag var det over 90 påmeldte, og 76 som stilte til start på distansene 5 kilometer, 10 kilometer og halvmaraton. Av disse ble det ny personlig rekord på hele 29!

– Med forbehold om feil, så har jeg registrert 29 nye perser i dag. Antall fullførende var 76, dvs. en perseprosent på solide 38 %! Gratulerer! skriver Perseløpets stifter og arrangør, Bjørn Saksberg, på løpets Facebookside.

Når man melder seg på Perseløpet, så er det også en rubrikk der man fyller ut hvilken personlig rekord man har på den gjeldende distansen. Dermed kan arrangøren enkelt se hvem og hvor mange som setter ny pers i løpet. Og som så ofte ellers, er det ganske mange!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I søndagens løp var det nydelige forhold, med sol og ikke så mye vind. Skal man ha noe å utsette, så måtte det være at det etter hvert ble i varmeste laget på det som kanskje var årets siste ordentlige sommerdag, med godt over 20 grader i solsteiken. Men temperaturen var litt mer behagelig da alle tre løpene startet samtidig klokken 10:00 ved Ås skole i Eidsvoll.

Det var fine forhold i den flate rundløypen på søndag.

Flest deltakere var det denne gangen på 10 km, med 28, mens det på 5 km og halvmaraton var henholdsvis 19 og 20 startende.

På den korteste distansen ble det en soleklar seier til Abdirahman Dahir Ali fra Oslostudentenes IK på 16:38 og til Benedicte Solvin fra Modum FIK på 19:24.

10 km ble vunnet av Sindre Gjøsæter fra Team Blikkenslagar Flotve på 34:11, og til Torhild Skagestad fra Otra IL på 39:28.

På halvmaraton var det Harald Riiber og Alissa Nordheim Krogstad, begge fra Oslo, som gikk til topps på henholdsvis 1:19:13 og 1:43:48.

Harald Riiber på vei til seier på halvmaraton.
Alissa Nordheim Krogstad vant kvinnenes halvmaraton.
Firkløveret Fredrik Gromsrud (65), Jann Post (62) Bjørn-Tomas Vatnedal (skjult bak de to) og Are Birkeli (68) tok halvmaraton som en kontrollert langtur i 4-blank fart og kom samlet i mål på skjema på 1:24:03. Post testet både form og nye Xtep-sko i sin siste eller nest siste langtur før Berlin Maraton, der målet er å holde samme fart dobbelt så lenge.
Steinar Skaar, sterk lokal veteran fra Løpsklubben 1814 BIL, løp halvmaraton på gode 1:41:51 i klasse M65-69 år.
Per Øyvind Sundell fra Rennebu IL brukte 1:37:43 på sitt halvmaraton.

Ildsjelen bak Perseløpet

Bjørn Saksberg er stifter og leder av Perseløpet. Alle som arrangerer løp, vet at det er masse arbeid og mye å passe på, men Saksberg gjør alt alene og takler samtlige roller med glans og stoisk ro. Her er det bare sekunder til han setter alle løperne av gårde.
Her er Bjørn Saksberg med fotokameraet. Du kan se mange bilder av alle deltakerne i Perseløpet sitt eget album, med bilder som er tatt av Bjørn selv. I tillegg står han altså for tidtaking og all annen logistikk, blant annet med mange drikkebord som løperne kan plassere ut egen drikke på under løpet.

Ildsjelen som kom på navnet Perseløpet

En annen ildsjel er navnebror Bjørn Hytjanstorp. Her fotograferer han løperne i velkjent positur, noe han har gjort i årevis for Kondis, og noe vi i Sportsmanden også utallige ganger har hatt glede av. Nå er imidlertid Bjørn ikke så ofte å se på løp lenger. Etter at han har startet sin egen nettavis for Eidsvoll – EidsvollPuls – der han dekker «alt» som rører seg, blir det liten tid til annet enn lokale løp. Ifølge Bjørn Saksberg var det Bjørn Hytjanstorp som kom med forslaget om å kalle løpene for Perseløpet. Bjørn Hytjanstorp har for øvrig selv arrangert flere ultraløp, og han kunne også røpe at han til neste år igjen vil arrangere Eidsvoll Verk 6-timers, da som 20-års jubiluemsløp for det aller første 6-timersløpet i Norge, som Bjørn arrangerte sammen med Olav Engen.

Bli kjent med nettavisen EidsvollPuls her
.

Synergy sitt «persepulver»

Perseløpet har sin egen fillal med Synergy-produkter, og alle deltakerne som ønsket det, fikk en gratis pose med den nye og virkningsfulle rødbetedrikken før start. Tilbakemeldingene etterpå var igjen gode.

Les om produktet og brukererfaringer her

.
Resultater Perseløpet 1.sept.2024

Ifølge WMA-listene (World Masters Association), så stod Joacim Carlsson for dagens beste prestasjon. Den svenske 51 åringen ble nummer to på halvmaraton med sterke 1:20:58.
Sportsmandens løpende redaktør stilte på 10 km, så derfor har vi ikke selv klart å ta bilder av andre enn halvmaratonløperne. Men du kan se flere hundre bilder fra alle løperne og distansene i Perseløpets eget album – selvsagt tatt av Perseløpets leder og altmuligmann Bjørn Saksberg.

Andre foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Neste mulighet til å delta i Perseløpet er allerede søndag 15. september, også da med distansene 5 km, 10 km og halvmaraton. Og vi fikk også en fersk opplysning fra arrangøren, og at det også blir et ekstra Perseløpet søndag 22.september. Siden Oslo Maraton er utsolgt på alle distanser, hadde Saksberg fått et par forespørsler om han ikke kunne arrangere et løp søndagen etter Oslo Maraton. Så dermed blir det altså mulighet å løpe 5 km eller 10 km for alle som ikke har fått plass i 10 for Grete eller noen av de andre distansene i Oslo Maraton, og selvsagt alle andre, denne dagen.

Påmelding til løpene begge dager, samt Perseløpene i oktober, finner du her.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Les også om hvordan det gikk i Perseløpet i juni:

Tvillinger smadret persene sine og tok dobbeltseier i Perseløpet


Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.