Bergen City MarathonLøping

God stemning og raske tider i Bergen City Milen

Lørdag 14.september ble Bergen City Milen arrangert med start og mål midt på Torgallmenningen i Bergen. Løypen er relativt flat og rask, og vinnertidene var deretter. Først over målstreken var Sindre Solbakken Omvik fra Gular IL med 33:13 og Kristine Lande Dommersnes fra Haugesund IL med 34:50.

VANT: Sindre Solbakken Omvik var aller raskest i Bergen City Milen.
VANT: Kristine Lande Dommersnes vant kvinnenes BCM.

Det ble ganske tidlig en tettrio i front, og det var først helt på slutten at løpet ble avgjort. Solbakken Omvik kom først inn på det lange oppløpet foran mange tilskuere på Torgallmenningen, men Marius Garmann Sørli fra Ask Friidrett var kun tre sekunder bak i mål på 31:16, og Morten Gjendem fra Haugesund IL fem sekunder bak der igjen på 31:22. Også Karl Jonas Tronstad fra Varegg Fleridrett kom i inn på under 32 minutter, med sluttiden 31:52. Hele 15 mann – og en dame – kom i mål på under 35 minutter.

Kommer det noen? Morten Gjendem kan konstatere at han sikrer seg den siste plassen på seierspallen.
Karl Jonas Tronstad klarer også å komme under 32 minutter og tar fjerdeplassen.

Bak Kristine Lande Dommersnes var det tre lokale damer, med Rebecca Hilland fra BFG Bergen Løpeklubb som en god nummer to på 35:02, mens klubbvenninnene Lina Rivedal og Selma Eldevik fra Varegg Fleridrett tok tredje- og fjerdeplassen på henholdsvis 35:33 og 35:54.

Rebecca Hilland spurter inn til andreplass.
Lina Rivedal flyr lavt over brosteinen på vei mot pallen.

Med 1360 som fullførte Bergen City Milen var det en økning på hele 55% fra året før. Dog er det langt opp til deltakerantallet til «storebroren» Bergen City Marathon. Mens originalen har start og mål på Bryggen, har altså Milen flyttet seg noen hundre meter lenger mot sørvest, til Torgallmenningen. Sentralt og stemningsfullt begge deler, og det var bra med tilskuere også en lørdags ettermiddag i september.

Ingenting å si på innsatsen litt lenger bak i rekkene heller.
God stemning og masse folk på Torgallmenningen

.
Resultater Bergen City Milen, 14.sept. 2024

Se hvordan det gikk i Bergen City Marathon sitt 10-års jubileum

Flere bilder fra Bergen City Milen legges ut senere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.